сряда, 14 януари 2009 г.

Протест пред парламента

Цял месец подготовка за протестът отиде на вятъра поради няколко причини :

1. Тия подлизурковци - синдикатите, по принцип по света какво е синдикат : сдружение на работниците от даден отрасъл което да защитава интересите на отделият работник. Какво е синдикат в България ? - Двама агенти на ДС спонсорирани от ДС с подарена от ДС сграда, си мислят, че са лидери на синдикалните организации. Нищо подобно това са две кукли които се използват от политическите партии за партиини цели.

2. Нежеланието или по - скоро не разбирането на широката обществена маса, че за всяко нещо трябва да се протестира, както е в живота така е и в държавата за всяко нещо всеки един индивидуален човек трябва да се бори. Нищо не се постига даром..

3. Кметът на София - Бойко Борисов. За съжаление се оказа, че го е страх от хората които са вътре в парламента, много е интересно с какви кирливи ризи го държат за да им играе по свирката.

4. Не на последно място - слабата комуникация между отделните организации присъстваши на мероиприятието. Като са видели, че има провокатори, те не са били много (50-100) човека е било нужно, да ги изтикат в някаква посока.

Участието и действията на полицията няма нужда да ги коментирам, те са дори по - озверели от хората, защото са двойно прецакани от една страна взимат мизерни заплати от друга страна трябва да защитават хората които определят мизерните им заплати, гневът насъбрал се в простите им душици естествено се освобождава върху хората.

Днес имах големи надежди към този протест имах чувството, че пред парламента, ще съберат много хора, очаквах че ще има бой, но си мислех че ще бъде равностоен.
Жал ми е, че всичко се првали, но от всяко нещо трябва да се правят изводи, моите изводи са следните :

1. Политическите партии в България не заслужават да имат представители в парламента.
Протестът беше против всички тях, поради тази причина беше направено всичко възможно да бъде осуетен.

2. Протестите трябва да се организират едновременно на много места. Когато хората са концентрирани на едно място, полицията може да вземете адекватни мерки и да разпръсне хората.

3. Необходимо е създаването на истински синдикати и привличането има в протестите.



С нетърпение чакам следващият протест. А ти ?