петък, 26 март 2010 г.

Дограмата ми хлопа

Време е да сменим и другата част от прозорците с модерната по това време алуминиева дограма. Събрахме с жената някой лев (не беше трудно). Това беше лесната част. Трудната част беше в намирането на фирма за дограма.

За съжаление или за добро на пазара има хиляди фирми които продават хиляди марки дограма. Интересното е че всички твърдят, че тяхната марка дограма е единствено произведена в Германия, а всички други са произведени в еди къде си :). И какво направих :

1. потърсих в гугъл.
2. кликнах на реклама, не на резултат от търсенето (уважавам фирми които разбирам стойността на реклама).
3. попаднах на фирма фенстер и фирма саав (едните предлагат тисен, другите саламандер)
4. потърсих инфо за двете фирми, съответно за фенстер прочтох лоши неща в един форум за саав нищо никъде (за добро или за лошо)
5. отидох при двете фирми взех оферта, саав се оказа със 40% по скъпа затова решихме да ползваме фенстер с докрама тисен :)

Фенстер дадоха цена за 1 прозорец (пистолет както му викат) към 700 лева. При тази цена решихме, че ако не е качествена дограмата може да я сменим и затова решихме да рискуваме. Еми да ви кажа честно не сбъркахме. Разбира се имаше избиване на стара дограма, но това си е нормален процес според мен.

След като останахме доволни, поръчахме още 2 джама които ще бъдат монтирани днес живот и здраве. Дано да станат добре и да не съжаляваме за избора.

четвъртък, 25 март 2010 г.

Как пощенска банка се опитва да прави пари

Имам кредитна карта издадена от пощенска банка. Имам изтеглени пари от нея и си плащам вноските редовно. Общо взето картата винаги е на минус и винаги си плащам и винаги банката печели от лихвата. Последния път като си плащах забелязахм че картата изтича през месец март 2010 година. Взъннах казаха ми че картата е приздадена и е пратена в клон на банката които е доста далече от мен и няма нищо общо нито с това от къде е издадена картата първоначално нито с адреса на извлеченията. Отидох до най - близкия клон до мен и какво ми казаха ? за да ми докарат картата в този клон трябва да си заплатя такса от 5 лева :). Забавно нали ? 5 лева - 5 лева които ги дава, от мен 5 от теб 5 ето ти 55 :).

та така, сега ще трябва да се разкарвам, до клона на майната си понеже ми досвидя за 5 лева все пак по добре да ги инвестирам в нещп по полезно. :)

Никога не ползвайте услугите на пощенска банка!!!